<<Terug

Jacques-Hein in August Oklahoma

Hilversum, mei 2013- Op donderdag 6 en vrijdag 7 juni speelt Jacques-Hein met toneelgezelschap De papegaai in het Singertheater in Laren het moderne familiedrama August Oklahoma. De zwarte komedie, geschreven door Tracy Letts (winnaar Pullitzerprijs), gaat over een getormenteerde familie die samenkomt omdat vader Beverly Weston is ’verdwenen’ en -zo blijkt later-  zelfmoord heeft gepleegd. Oud zeer komt boven, rekeningen worden vereffend en definitieve conclusies getrokken. Schurend maar ook - of juist daarom ook- erg om te lachen.

Het verhaal van “August, Oklahoma’
In de gitzwarte komedie over de familie Weston keren de drie zussen Barbara, Karen en Ivy Weston -en andere familieleden- terug naar hun ouderlijk huis op het Amerikaanse platteland van Oklahoma. Om elkaar en hun moeder Violet te ondersteunen bij het verlies, zo later blijkt door zelfmoord, van Beverly, Violets man en hun vader.  Het begrip moederliefde krijgt in de persoon van Violet Weston een bittere lading. Ze heeft de hele familie in een wurggreep. Cynisme is de drijfveer van deze familie waarvan de leden elkaar vakkundig affakkelen. August Oklahoma is een genadeloos en ontroerend familieportret waar de verschrikkelijkste dingen gebeuren, maar dus ook bijtend grappig. Het is niet bepaald een ‘feelgood movie’…


Mijn rol: Bill Fordham
Ik (49) ben - op papier nog-  de man van Barbara en vader van super-puber Jean (14). Ik werk als professor aan de faculteit Engels in Tulsa, Colorado. Mijn relatie met Barbara is nagenoeg ten einde en heb – midlife crises?- een relatie met een van mijn studenten, Cindy. Maar ik wil er voor Barbara zijn in deze moeilijke tijd. Bij aanvang lukt het nog wel met die intentie de lieve vrede te bewaren. Maar gaandeweg wordt duidelijk dat ook de egocentrische en flegmatieke Bill zijn geduld verliest en het kan bijna niet anders dan dat hij definitief een punt zet achter zijn huwelijk. En dat is dan een van de dertien verhaallijnen…

Opkomsten: Ik heb 9 opkomsten; vier  in het eerste bedrijf, vier in het tweede en een in het derde bedrijf.


Aanvang en structuur van het stuk
Auteur Tracy Letts heeft een avondvullend familiedrama geschreven.  De voorstelling begint al om 19.30 u omdat het stuk nominaal 2.45 u duurt. Er zijn twee pauzes van een half uur, waarin ook gegeten en gedronken kan worden. De eerste pauze is na 60 minuten waarna om 21.00 uur de tweede akte begint. Na 45 minuten is om 21.45 de tweede pauze. De voorstelling eindigt om 22.45. Het lijkt een lange zit, maar u zult de hele voorstelling op het puntje van uw stoel zitten!

Informatie en media


Toneelgezelschap De Papegaai op internet
Voor informatie over toneelgezelschap De papegaai en de voorstelling August Oklahoma,
klik hier >> en klik in de linker kolom op de relevante knoppen. Onder “Foto’s” ziet u op de site de foto’s van de cast en hun rollen.  


Kaarten bestellen en speeldata
Kaarten zijn € 22,50 (studenten en jongeren tot 18: €15,-). Speeldata (aanvang 19.30u!) zijn: donderdag 6 juni (première), vrijdag 7 juni en optioneel zaterdag 8 juni afhankelijk van het succes en de kaartverkoop voor de eerste twee voorstellingen. Bestellen kan u doen door een email te sturen naar:
depapegaaikaartenbestellen@gmail.com De bestelde kaarten liggen dan tot 19.15 uur voor u klaar om opgehaald en betaald te worden.


You Tube

Bekijk
hier de door de productie gemaakte Trailer van de  voorstelling.

Facebook

Bezoek hier de Facebookpagina van Toneelgezelschap de Papagaai

Flyer